Tento jednoduchý a chutný mäkký koláč, nasiaknutý čokoládovou polevou prevonia celú domácnosť.

Reklamy

Kokosové ježe na Vianoce u nás nesmú chýbať.

RECEPT

Tento jednoduchý a chutný mäkký koláč, nasiaknutý čokoládovou polevou prevonia celú domácnosť.

Kokosové ježe na Vianoce u nás nesmú chýbať.

INGREDIENCIE

  • 300g hladká múka

  • 200g práškový cukor

  • 250ml mlieko

  • 50g maslo

  • 1 vajce

  • 1ks kypriaci prášok

  • 3PL med

  • kokos na obalenie

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g maslo

  • 250g práškový cukor

  • 3 PL kakao

  • 200ml mlieko

  • 1dcl rum - ak chceme

POSTUP

  • Na miernom ohni v hrnci zohrejeme maslo, mlieko a med, tak aby sa rozpustili a necháme trochu vychladnúť.

  • Preosiatu múku, kypriaci prášok a cukor pridáme do pripravenej zmesi.

  • Pridáme vajíčko a všetko dôkladne zmiešame.

  • Zmes vylejeme na vymastený plech alebo vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme na 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si polevu.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme mlieko s maslom.

  • Pridáme cukor, kakao a miešame pokým nám vznikne hustejšia tekutina.

  • Podľa chuti pridáme rum.

  • Koláč si pokrájame na rovnako veľké kúsky.

  • Každý kúsok koláča dobre namáčame do polevy, necháme odkvapkať a obalíme v strúhanom kokose.

  • Dobrú chuť!