Vynikajúci, na jazyku sa rozplývajúci koláčik s lahodným krémom a orechmi! Cesto je vďaka ananásu dokonale jemné a vláčne!

Nenáročný a veľmi chutný koláčik, ktorý sa výborne hodí aj na akúkoľvek príležitosť!

RECEPT

Vynikajúci, na jazyku sa rozplývajúci koláčik s lahodným krémom a orechmi! Cesto je vďaka ananásu dokonale jemné a vláčne!

Nenáročný a veľmi chutný koláčik, ktorý sa výborne hodí aj na akúkoľvek príležitosť!

INGREDIENCIE korpus

  • 1 ananásový kompót

  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • 3 vajcia

  • 1 prášok do pečiva

  • 2čl sóda bikarbóna

INGREDIENCIE krém

  • 750ml mlieko

  • 3bal. vanilkový puding

  • 2ks vanilínový cukor

  • 2PL práškový cukor

  • 100g maslo

  • 250g mascarpone (alebo bánovecká nátierka)

  • 2 hrste nasekaných vlašských orechov + 150g čokoláda

POSTUP

  • Ananásový kompót rozmixujeme aj so šťavou. Všetky suroviny aj s kompótom zmiešame dohromady a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút, presvedčíme sa špáradlom. Po upečení necháme korpus vychladnúť a pripravíme si krém.

  • Z mlieka, cukru, vanilínových cukrov a pudingov si uvaríme krém. Necháme vychladnúť a do vlažného vmiešame maslo a mascarpone. Pripravený krém navrstvíme na vychladnutý korpus, zarovnáme.

  • Nakoniec už len posypeme nasekanými vlašskými orechmi a polejeme roztopenou čokoládou.

  • Dobrú chuť!