Vynikajúci mandľovo – kokosový dezert bez pečenia.

Reklamy

Dokonalá kombinácia bielej čokolády, mandlí a kokosu, ktorú miluje každý.

RECEPT

Vynikajúci mandľovo - kokosový dezert bez pečenia.

Dokonalá kombinácia bielej čokolády, mandlí a kokosu, ktorú miluje každý.

INGREDIENCIE

  • 250g dlhé piškóty

  • 150g strúhaný kokos

  • 60g mandle

  • 200g biela čokoláda

  • 70g práškový cukor

  • 1ks vanilkový cukor

  • 800g kyslá smotana

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu.

  • V mise si metličkou zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou.

  • Prilejeme do nej roztopenú čokoládu a vymiešame dohladka.

  • Pridáme strúhaný kokos a premiešame.

  • Do tortovej formy si rovnomerne naukladáme dlhé piškóty.

  • 1/3 krému potrieme rovnomerne po celom povrchu piškót.

  • Posypeme nasekanými mandľami a urobíme druhú vrstvu z piškót.

  • Opäť piškóty potrieme krémom a posypeme mandľami.

  • Naukladáme tretiu vrstvu piškót, potrieme krémom zhora a po odobratí formy natrieme aj ostatné strany.

  • Na záver posypeme kokosom.

  • Hotovú dáme chladiť na 8h do chladničky.

  • Dobrú chuť!