Lahodný čokoládovo-arašidový dezert. Príprava je jednoduchá a dezert naozaj chutný a vláčny.

Reklamy

RECEPT

Lahodný čokoládovo-arašidový dezert. Príprava je jednoduchá a dezert naozaj chutný a vláčny.

INGREDIENCIE

  • 220g hladká múka

  • 6PL práškový cukor

  • 1/2 šálky oleja

  • 1/2 šálky teplé mlieko

  • 2ČL prášok do pečiva

  • 2PL kakao

INGREDIENCIE na polevu

  • 2ks čokoláda(varová, horká, mliečna)

  • 2PL olej

  • 150g pražené arašidy

POSTUP

  • V mise si zmiešame preosiatu múku, práškový cukor, štipku soli, kakao, prášok do pečiva.

  • Pridáme olej, teplé mlieko a dobre zmiešame.

  • Pripravenú zmes dáme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečieme na 180 stupňov.

  • Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si polevu.

  • Rozdrvíme si pražené arašidy.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s olejom.

  • Do rozpustenej čokolády pridáme arašidy, premiešame a potrieme na hotovú tortu.

  • Dobrú chuť!