Bleskovka na raňajky či večeru, plná vitamínov.

Reklamy

Lahodná tvarohová nátierka s avokádom a vajíčkom, vynikajúca k domácemu chlebíku.

RECEPT

Bleskovka na raňajky či večeru, plná vitamínov.

Lahodná tvarohová nátierka s avokádom a vajíčkom, vynikajúca k domácemu chlebíku.

INGREDIENCIE

  • 3 - 4 vajcia (podľa počtu chlebíkov)

  • 1 avokádo

  • Domáci alebo kúpený chlieb (iné pečivo)

  • 250g jemný tvaroh

  • 10g maslo

  • 1 zväzok jarnej cibule

  • soľ, čierne korenie

POSTUP

  • V mise si zmiešame jemný tvaroh s nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a maslom.

  • Dochutíme soľou a čiernym korením.

  • Avokádo očistíme a nakrájame na plátky.

  • Chlebíky natrieme tvarohovou nátierkou, poukladáme plátky avokáda a na vrch pridáme stratené vajíčko.

  • Stratené vajce - vo väčšom hrnci dáme variť vodu. Do vriacej vody dáme PL octu a pomocou varechy krúživými pohybmi urobíme vodný vír. Vajce rozklepneme do malej misky a potom ho opatrne vlejeme doprostriedka víru. Keď vajce vložíte do silného víru, bielok sa môže rozutekať po hrnci, preto je lepšie keď je vír slabší. Vajce varte 3 minúty. Ak počas varenia bielka rozutekávajú, vareškou ich posuňte tam, kde majú byť.

  • Môžeme pridať semienka, bylinky podľa chuti.

  • Dobrú chuť!