Takto pripravujem svoju RÚRU na vianočné pečenie. Domáci prostriedok ma zbaví všetkých zbytkov a mastnoty bez NÁMAHY!

Publikované: 5 novembra 2024Prečítané: 188Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa staráme o naše domáce spotrebiče, používanie rúry je vždy spojené so silným znečistením.

Z pečeného jedla sa parí, strieka mastné a usadzuje sa roštoch. Pri ďalšom spracovaní sa opäť pripáli a nakoniec je veľmi ťažké špinu odstrániť!

Chceme sa s vami podeliť o jednoduchý a jednoduchý spôsob, ako vyčistiť vašu rúru do lesku bez námahy a dlhého drhnutia.

Toto je jednoduchý, no veľmi účinný spôsob, ako vyčistiť aj silne znečistenú rúru. Metóda nie je rýchla, ale umožňuje vám to urobiť bez veľkého úsilia a vynájdený postup prakticky sám urobí všetku najťažšiu časť práce.

Ako čistiť rúru

Budete potrebovať:

  • jedlá sóda - 10 lyžíc
  • ocot – 100 ml
  • voda
  • rozprašovač
  • špongia

Zmiešajte sódu bikarbónu v miske s dostatočným množstvom vody, aby vznikla lepkavá pasta. Pomocou špongie alebo mäkkej handričky naneste pastu na celý povrch stien, stropu a spodnej časti rúry. Sóda takmer okamžite zhnedne.

Rúru zatvoríme a necháme tak aspoň 12-14 hodín.

Po uplynutí tejto doby vlhkou handričkou (pri neustálom oplachovaní) odstráňte maximálne množstvo sódy spolu s rozpustenými nečistotami.

Ak tam ešte zostala pripálená špina, nebojte sa. Nalejte ocot do rozprašovača a nastriekajte ho na všetky povrchy, najmä tam, kde sú nečistoty. Dávajte pozor, aby ste nevdychovali výpary.

Vznikne pena a syčanie - to je interakcia octu so zvyškami sódy. Teraz už len stačí odstrániť zvyšky pasty, octu a nečistôt a potom rúru utrieť.

Na úplné vysušenie vnútrajška nechajte rúru bežať minimálne 10 minút s otvorenými dvierkami.

To je všetko! Vaša rúra bude ako nová!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!