U nás doma sme si ich zvykli nazývať kotlety, aj keď tvarom a vlastne ničím kotlety nepripomínajú. Napriek jednoduchosti tohto receptu je z nich veľmi chutné a ekonomické jedlo. Vyskúšajte!

Reklamy

Sú veľmi jednoduché na prípravu a sú zdravé, pretože nevyžadujú vyprážanie tuk. Milujeme ich s kyslou smotanou. Môžu sa jesť ako príloha alebo ako samostatné jedlo. Dokonca ich jedia aj deti.

Potrebné ingrediencie:

  • Kapusta – 600 g
  • Voda – 50 ml
  • Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice (30 g)
  • Mlieko – 150 ml
  • Maslo – 30-50 g
  • Vajcia – 3 ks
  • Soľ – 1/2 lyžičky
  • Čierne korenie – podľa chuti
  • Forma na pečenie ľubovoľných tvarov, mi používame formu na mini-bábovky

Príprava krok za krokom:

Nakrájajte kapustu. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme kapustu a zalejeme vodou.

Varte 10 minút na strednom ohni, miešajte, kým sa tekutina neodparí.

Hneď ako kapusta začne zlatnúť, pridáme ovsené vločky, mlieko, soľ a korenie podľa chuti.

Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme ďalších 10 minút, pričom miešame, aby nám nič neprihorelo.

Odstráňte z ohňa a ochlaďte. Do zmesi rozklepneme 3 vajcia a premiešame.

Formičky na košíčky vymastíme olejom a naplníme kapustovou hmotou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď sa objaví chutná zlatá kôrka, bábovky sú hotové, podávajte horúce.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!