Stará klasika, ktorá nikdy neomrzí – krehký jablkový koláč

Publikované: 29 júla 2023Prečítané: 6445Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Toto je jeden z najlahodnejších jablkových koláčov, aký robievame. Lahodný, krehký, na jazyku sa rozplývajúci koláčik, u nás veľmi obľúbený.

Starý recept na vynikajúci koláč, ktorý nikdy neomrzí.

RECEPT

Toto je jeden z najlahodnejších jablkových koláčov, aký robievame. Lahodný, krehký, na jazyku sa rozplývajúci koláčik, u nás veľmi obľúbený.

Starý recept na vynikajúci koláč, ktorý nikdy neomrzí.

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g kryštálový cukor

  • 1 hera

  • 500g polohrubá múka

  • 2 vajcia

  • 1ks prášok do pečiva

  • 1ks vanilkový cukor

  • Práškový cukor na posypanie

  • Trochu mlieka podľa hustoty – cesto nesmie byť ani riedke ani príliš tuhé

INGREDIENCIE na plnku

  • 2kg jabĺk

  • 5PL kryštálového cukru

  • 1ČL škorica

POSTUP

  • Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme si cesto.

  • Pripravené cesto dáme na chvíľu do chladničky.

  • Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme a prenesieme na plech.

  • Nanesieme plnku z jabĺk a na ne dáme vyvaľkanú druhú polovicu cesta.

  • Nakoniec ešte popicháme vidličkou a pečieme na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.

  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach