Spojenie jemného kokosového korpusu s lahodným pudingovo-maslovým krémom, to je vynikajúci „RAFFAELLO KOLÁČIK“

Publikované: 3 februára 2024Prečítané: 639Značky: , , , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Spojenie jemného kokosového korpusu s lahodným pudingovo-maslovým krémom, to je vynikajúci „RAFFAELLO KOLÁČIK“

Pripravte si tento vynikajúci koláčik, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Spojenie jemného kokosového korpusu s lahodným pudingovo-maslovým krémom, to je vynikajúci "RAFFAELLO KOLÁČIK"

Pripravte si tento vynikajúci koláčik, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE cesto

  • 6 bielok

  • 200g práškový cukor

  • 100g hladká múka

  • 100g strúhaný kokos

INGREDIENCIE krém

  • 400ml mlieko

  • 300g práškový cukor

  • 250g maslo

  • 6 žĺtok

  • 1 vanilkový puding

  • kokos na posypanie

POSTUP

  • V mise si vyšľaháme bielky, postupne zašľahávame cukor, kým nám vznikne tuhý lesklý sneh.

  • V druhej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva so strúhaným kokosom a pomocou špachtle zapracujeme do vyšľahaného snehu.

  • Pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, urovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme krém. V mise zmiešame žĺtky, puding, práškový cukor a 100ml mlieka.

  • Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a privediem k varu, vmiešame do neho pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť.

  • Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, pridáme k nemu vychladnutý puding a šľaháme, kým nám vznikne hladká, nadýchaná zmes.

  • Pripravený krém navrstvíme na upečený, vychladnutý korpus , zarovnáme a posypeme kokosom. Hotový koláč odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!