Veľmi chutná, sladká, zázvorovo-cesnaková omáčka ideálna k mäsu, rybám či zeleninovým šalátom.

Reklamy

Pripravte si túto jednoduchú omáčku, ktorá urobí jedlo ešte chutnejším!

RECEPT

Veľmi chutná, sladká, zázvorovo-cesnaková omáčka ideálna k mäsu, rybám či zeleninovým šalátom.

Pripravte si túto jednoduchú omáčku, ktorá urobí jedlo ešte chutnejším!

INGREDIENCIE

  • 200ml sójová omáčka

  • 150ml voda

  • 100g kryštálový cukor

  • 6PL škrob

  • 2PL med

  • 2PL jablčný ocot

  • 2PL slnečnicový olej

  • 50g zázvor

  • 4 strúčiky cesnaku

POSTUP

  • Škrob si zmiešame s vodou na homogénnu zmes.

  • Do hrnca nalejeme 200ml sójovej omáčky, pridáme cukor, med a olej.

  • Zmiešame a pridáme jablčný ocot, vodu so škrobom, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor.

  • Za stáleho miešania privedieme k varu, povaríme asi minútu.

  • Hotovú omáčku necháme vychladnúť a precedíme cez sitko.

  • Dobrú chuť!