Chystáte sa lúskať orechy na na vianočné pečenie? Dnes si pozrieme, prečo je dobré si dávať pozor a čo najmenej škrupín rozmrviť. Ak sa vám podarí nechať celé polovice, máte totiž skvelú surovinu na výrobu vianočných dekorácií!

Reklamy

Hromada škrupín z vlašských orechov je surovinou, ktorú je vyložene hriech vyhadzovať. Veľmi ľahko ju totiž premeníte na zaujímavé dekorácie – a nielen tie vianočné. Pripravili sme pre vás pár tipov.

Škrupinkovník

Potrebujete malý stromček do kvetináča alebo na parapet? Práve „škrupinkovník“ môže byť tým pravým. Zvlášť preto, že je vo výsledku veľmi pevný a vydrží naozaj dlho.

Základom je si zo škrupín vyskladať na podložku kruh a ten pozlepovať tavnou pištoľou – pokojne aj tak, že bude hmota vidieť, pretože na ňu dáte ďalší rad škrupín a tým ju zakryjete. S týmto základným kruhom moc nehýbte, ale prilepte k nemu ďalšie a ďalšie tak, aby sa vrstvy zužovali a vytvárali tvar ihlanu.

Až budete mať zlepený základ stromčeka, pripravte si sušený mach alebo vatu, ktoré tiež hmotou z tavnej pištole vlepíte do medzier medzi škrupinky. Hotový stromček potom otočte hore dnom a poriadne ho zvnútra spevnite hmotou z tavnej pištole, aby bol naozaj pevný.

Veniec zo škrupín

Slamový základ venca polepte škrupinkami – aby slama nikde nepresvitala, počítajte s tým, že budete musieť urobiť minimálne dve vrstvy. Do medzier medzi škrupinami sa potom veľmi hodí to, čo nájdete bežne na jeseň a v zime v prírode – teda šišky, suché lístie, šípky alebo vetvičky.

[/fusion_text]

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: Pinterest.com