Záplavu množstva zdravých receptov dnes nahradíme vysokokalorickými, ale zato veľmi chutnými šiškami, ktoré si určite zamilujete. 

Reklamy

Nepotrebujete žiadne extra kulinárske zručnosti, aby ste si doma dali perfektné šišky. Potrebujete len dostatok času, vďaka čomu sú perfektne nadýchané!

  • Pridáme vajíčko a preosiatu múku a opäť dobre premiešame.

  • Pridáme maslo izbovej teploty a cesto miešame dovtedy, kým nám nebude držať pekne pokope.

  • Cesto zakryjeme a položime na 30 minút na teple miesto, cesto by sa malo zdvojnásobiť.
  • Cesto posypeme práškovým cukrom a dobre premiešame. Cesto bude trochu mäkké a bude sa lepiť na ruky, ale snažte sa ho čo najlepšie vymiesiť. Cesto prikryte a nechajte opäť odpočinúť na teplom mieste 30 minút, vyberte, znovu dôkladne premiešajte rukami a necháme ho ďalších 30 minút odpočívať!
  • Po vykysnutí si položíme cesto na dosku posypanú múkou a z na tenko rozvaľkaného cesta si povykrajujeme kolieska. Do týchto koliesok spravíme v strede menšie koliesko
  • Prikryte uterákom a nechajte ich stáť na teplom mieste, kým sa ich objem mierne nezväčší.

  • V hrnci alebo vo fritéze si rozpálime rastlinný olej a opečieme do zlatohnedá s oboch strán. Dávajte pozor, aby sa vám šišky nespálili, pretože sa pečú veľmi rýchlo!
  • Šišky položte na papierovú utierku a nechajte vychladnúť.
  • Pri zdobení sa môžete bez problémov spoľahnúť na vašu fantáziu. Klasika je roztopená čokoláda alebo cukrová glazúra. Posypať ich môžete kľudne napríklad kokosom, mletými orechmi, cukríkmi a podobne.

Prajeme Vám dobrú chuť a veľa zábavy pri príprave. Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé recepty a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!