Vďaka tomuto rýchlemu a elegantnému triku odstránite všetku prebytočnú soľ z vašej nedeľnej polievky alebo omáčky!

Reklamy

Plátky surových zemiakov alebo na plátky nakrájané čerstvé jablka rýchlo absorbujú prebytočnú soľ v akejkoľvek polievke. Pridajte ich do vývaru a nechajte variť 10 minút na miernom ohni.

Potom ich vyberte lyžicou. Jedlo môže zachrániť aj jablčný ocot. Jedna čajová lyžička na liter vývaru ľahko vyrieši problém.

Podobne môže absorbovať soľ aj ryža pevne zabalená do gázy. Ryža absorbuje veľa soli a potom ju navyše môžete použiť ako lahodnú prílohu s chuťou a arómou vývaru.

Máte aj Vy zaujímavé a originálne triky? Dajte nám vedieť. Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé recepty a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!