Ponúkame vám hneď dva osvedčené recepty na vitamínové bomby, ktorých konzumácia počas jesene a zimy posilní imunitu celej rodiny. Pripravené sú už za desať minút!

Reklamy

Sú nielen zdravé, ale aj veľmi chutné! Dokonca s nimi nemajú problém ani moje najmenšie deti.

Výroba trvá len chvíľu, nie viac ako 10 minút. Odporúčame vám ich vyskúšať, pokiaľ nemáte intoleranciu na niektorú z ingrediencií prípadne chorobu či neduhy, pri ktorých sa jednotlivé ingrediencie neodporúčajú konzumovať!

1. recept

Ingrediencie nám vystačia na 500 ml porciu:

  • 300g citrónu
  • 250g medu
  • 100g cesnaku
  • 2 lyžice ľanového oleja
  • 1 lyžička kurkumy

Postup:

Nakrájajte citróny na mesiačiky alebo plátky, vyberte jadierka a vložte ich do misky mixéra. Pridáme aj strúčiky cesnaku.

Nasypte do misky aj kurkumu a rozmixujte do hladka.

Potom pridajte med a ľanový olej

Ešte raz všetko dobre premiešame mixérom a hotovú zmes nalejeme do čistej a suchej nádoby.

Odložte na 5 dní do chladničky a až potom môžete začať s užívaním. 1-2 čajové lyžičky pred obedom alebo večerou budú stačiť.

Cesnak v tejto zmesi je prakticky nepostrehnuteľný, takže o svieži dych sa báť nemusíte!

2. recept

Ingrediencie:

  • 300g Fejchoa
  • 200g medu
  • 150g citrónov
  • 20g zázvoru

Fejchoa plody Sallow Akka sú veľmi bohaté na vitamín C a jód, majú skvelý vplyv na imunitu, kvalitu spánku, stav pokožky a vlasov a funkciu štítnej žľazy.

Majú tiež protizápalové vlastnosti odporúčané pri gastritíde, zápalových ochoreniach tráviaceho traktu, ateroskleróze a nedostatku vitamínov.

Kúpite ich v supermarketoch v regáloch s exotickým ovocím.

Bez väčšej ujmy v prípade nedostupnosti ich možno nahradiť iným ovocím bohatým na vitamín C, vitamíny iných skupín a cenné minerály.

  • maliny – antioxidačné, posilňujúce a protizápalové vlastnosti
  • ananás – obsahuje protizápalový bromelaín, veľké množstvo vitamínov a minerálov
  • kiwi – bohaté na vitamín C a vitamíny skupiny B, zdroj horčíka, kyseliny listovej a karotenoidov
  • banán – bohatstvo vitamínov skupiny B, vitamín C, vápnik, zinok, draslík, selén, jód, železo

Postup:

Citrón nakrájajte na plátky a odstraňte jadierka. Spolu s kôrou vložte do mixéra.

Odrežte konce fejchoa na oboch stranách.

Pridajte zázvor a rozmixujte spolu na kašu.

Pridajte med a mixujte spolu ďalších 30 sekúnd.

Hotovú zmes prelejeme do čistej a suchej nádoby.

Jedzte lyžicu alebo dve ráno s nesladeným čiernym čajom – skvelá dávka energie na celý deň!

Nádobu uchovávajte v chladničke nie dlhšie ako 3 mesiace. Mala by však zmiznúť oveľa rýchlejšie!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: ZHYTTIA.COM.UA