Tento výborný dezert sa v slovenských domácnostiach robí už od nepamäti hlavne na Vianoce. Vďaka tomuto triku si ich naplniť vašou obľúbenou plnkou oveľa rýchlejšie!

Reklamy

Určite ste už rozmýšľali, ako urýchliť prípravu obľúbených nepečených koláčikov. Rozložiť košíčky, lyžičkou nalievať čokoládu, potom plnku a zase čokoládu.

Je to nie len nepohodlné, ale aj veľmi zdĺhavé. A to ani nehovoríme o tom neporiadku, ktorý je všade naokolo. Čokoláda a plnka je všade.

Vyskúšajte túto vychytávku, určite nebudete ľutovať!

Šuhajdy určite patria k obľúbeným a rýchlym vianočným koláčikom. Ak hľadáte naozaj rýchly recept na poslednú chvíľu, vyskúšajte naše overené šuhajdy.

Recept na tie najlahodnejšie má určite každý z vás uložené vo svojej kuchárskej knihe. My sa dnes podelíme s tým naším, obľúbeným.

Vianočné šuhajdy

Na pravé vianočné šuhajdy budeme potrebovať:

  • 1 cera
  • 300g práškový cukor
  • 2PL kakao
  • 250g čokoláda na varenie

Postupujeme nasledovne:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme ceru.

Za stáleho miešania pridáme práškový cukor s kakaom.

Nakoniec pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Pripravíme si plnku.

Akú plnku pripraviť?

Klasické vianočné šuhajdy plníme orechovou plnkou. Tú si pripravíte z 1 plechovky salka, dvoch hrstí pomletých vlašských orechov, a rumu.

Všetky ingrediencie zmiešame v jednej miske a pripravíme si plnku. Rum do plnky prilievame podľa chuti.

Okrem orechovej je výborná aj kokosová plnka. Tu si k 1/2 plechovke salka a rumu pridáme namiesto orechov strúhaný kokos. Ten pridávame podľa želanej hustoty a chuti.

Ako poslednú pripravujeme na Vianoce malinovú plnku, tá sa však hodí najviac k šuhajdam z bielej čokolády. Recept na ne nájdete tu. Na tú potrebujeme 200g mrazených malín, 50g kryštálového cukru a 1 – 2dcl rumu.

Perfektný trik, ako rýchlo naplniť šuhajdy plnkou

Na to, aby sme rýchlo a bez neporiadku naplnili šuhajdy plnkou, budeme potrebovať obyčajnú plastovú fľašu.

Pripravenú plnku si  do nej nalejeme. Do vrchnáka si ostrým nožíkom vyrežeme u dierku o priemere asi 5 mm.

Takto upravený vrchnák nasadíme na fľašu. Teraz do pripravených košíčkov nalejeme čokoládu, necháme trošku stuhnúť.

Naplnenou fľaškou si nadávkujeme plnku do každého košíka a zalejeme do vrchu čokoládou.

Po miernom zatuhnutí na vrch poukladáme lentilky alebo cukrovú posýpku podľa chuti.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

foto: sikovnik.sk