Veľmi rada počúvam príbehy o mladosti mojej babičky, vždy je v nich niečo poučné a užitočné pre život.

Reklamy

A tentoraz mi náhodou babička povedala a spomenula si na recept na pečenú kapustnicu, ktorú robievala jej stará mama a ktorú ako malé dievčatko milovala.

Myslím, že sa o tento recept oplatí podeliť, pretože je to naozaj originálne, chutné a jednoduché jedlo.

Ako pripraviť pečenú kapustnicu s mletým mäsom?

Ingrediencie:

  • 1 kapusta
  • 800 g mletého mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 3 cibule
  • 5 vajec
  • 120 ml mlieka
  • 200 g smotany
  • soľ
  • čierne mleté ​​korenie

Príprava:

1. Odstráňte vrchné listy kapusty, vo veľkom hrnci prevarte vodu. Keď voda zovrie, kapustu úplne ponorte a počkajte, kým sa z nej zažnú oddeľovať listy. Takto oddelené listy varte ďalšie 2 minúty. Vyberte a nechajte vychladnúť. Potom z kapustných listov vykrojíme tvrdé časti.

2. Ošúpeme a nakrájame cibuľu. Vypražíme na masle. Pridáme mleté ​​mäso a opečieme.

3. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle, pridáme mleté ​​mäso s cibuľou, soľ a korenie. Plnka je pripravená, zostáva len všetko premiešať.

5. V samostatnej miske rozšľaháme vajcia a mlieko.

6. Do pekáča uložíme kapustné listy tak, aby úplne zakryli dno. Položíme polovicu plnky a na vrch nalejeme mlieko s vajíčkami. V rovnakom poradí položíme druhú vrstvu a prikryjeme kapustnými listami. Nakoniec si predhrejte rúru na 180 stupňov, vrch namažte smotanou a vložte na 40 minút.

Kapusta zapečená s vajíčkami, mletým mäsom a zemiakmi je jednoducho mimoriadna pochúťka, určite si ju vyskúšajte pripraviť!

Toto jedlo je ideálne pri stretnutí s rodinou či priateľmi!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: OTOZH.COM.UA