Obľúbený, krehký a ničím neprekonaný koláč „JABLKOVÉ PITÉ“! Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy!

Publikované: 14 februára 2024Prečítané: 8593Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Obľúbený, krehký a ničím neprekonaný koláč „JABLKOVÉ PITÉ“!

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy!

RECEPT

Obľúbený, krehký a ničím neprekonaný koláč "JABLKOVÉ PITÉ"!

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy!

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g kryštálový cukor

  • 1 hera

  • 500g polohrubá múka

  • 2 vajcia

  • 1ks prášok do pečiva

  • 1ks vanilkový cukor

  • Práškový cukor na posypanie

  • Trochu mlieka podľa hustoty – cesto nesmie byť ani riedke ani príliš tuhé

INGREDIENCIE na plnku

  • 2kg jabĺk

  • 5PL kryštálového cukru

  • 1ČL škorica

POSTUP

  • Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme si cesto.

  • Pripravené cesto dáme na chvíľu do chladničky.

  • Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme a prenesieme na plech.

  • Nanesieme plnku z jabĺk a na ne dáme vyvaľkanú druhú polovicu cesta.

  • Nakoniec ešte popicháme vidličkou a pečieme na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.

  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: kiloretete.ro

Zdieľať článok na socialných sieťach

Toto vás bude zaujímať