Obľúbený nepečený luxusný dezert „Panna Cotta“

Reklamy

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s malinami.

RECEPT

Obľúbený nepečený luxusný dezert "Panna Cotta"

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s malinami.

INGREDIENCIE

  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 7 plátkov želatíny

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE na malinovú zmes

  • 250g malín(môžu byť aj mrazené)

  • 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Želatínu namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

  • Do hrnca si nalejeme smotanu.

  • Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane.

  • Pridáme cukor a pomaly zohrievame.

  • Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu.

  • Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a pridáme vyžmýkané plátky želatíny.

  • Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou.

  • Pripravenú zmes nalejeme do pohárov a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny.

  • Pripravíme si malinovú polevu.

  • V hrnci si rozvaríme maliny s cukrom a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú vychladnutú malinovú zmes nalejeme do pohárov na smotanu.

  • Dobrú chuť!