Nežný, jemný, lahodný koláčik, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Reklamy

Pripravte si toto sladké pokušenie, ktoré si zamilujete!

RECEPT

Nežný, jemný, lahodný koláčik, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Pripravte si toto sladké pokušenie, ktoré si zamilujete!

INGREDIENCIE

  • 250g maslo

  • 250g salko

  • 200g polohrubá múka

  • 150g cukor

  • 6 vajec

  • 1 vanilínový cukor

  • 1ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

  • trochu mlieka na poliatie

POSTUP

  • Mixérom vymiešame vajíčka, cukor, vanilínový cukor a štipku soli.

  • Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a jemne premiešame.

  • Na plech s papierom na pečenie rovnomerne natrieme pripravenú zmes.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Z upečeného cesta si vykrojíme pomocou vykrajovačky(pohára) kolieska rovnakej veľkosti.

  • Zvyšok cesta, ktorý ostane po vykrojení si necháme na obalenie.

  • Pripravíme si krém.

  • Maslo izbovej teploty vyšľaháme spolu so salkom.

  • Koliesko polejeme 1 - 2 lyžicami mlieka.

  • Potrieme pripraveným krémom zo salka a spojíme s druhým kolieskom.

  • Krémom potrieme vrch aj bočné steny spojených koliesok.

  • Zvyšné cesto z vykrajovania si nastrúhame nadrobno.

  • Potreté kolieska obalíme v posýpke.

  • Dobrú chuť!