Tvarohová klasika, ktorá cez víkend u nás nesmie chýbať!

Reklamy

Tento koláč nikdy neomrzí.

RECEPT

Tvarohová klasika, ktorá cez víkend u nás nesmie chýbať!

Tento koláč nikdy neomrzí.

INGREDIENCIE na cesto

  • 1 hera

  • 500g polohrubá múka

  • 250g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 prášok do pečiva

  • mlieko podľa hustoty

INGREDIENCIE na plnku

  • 1000g hrudkový tvaroh

  • 2 vaječné žĺtky

  • 1 vanilkový cukor

  • Kryštálový cukor podľa chuti

  • Práškový cukor na posypanie.

POSTUP

  • Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme si cesto.

  • Dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.

  • Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti.

  • Prvú časť vyguľkáme a prenesieme na plech.

  • Pripravíme si plnku.

  • V mise si zmiešame tvaroh so žĺtkami, vanilkovým cukrom a pridáme kryštálový cukor podľa chuti.

  • Rovnomerne rozotrieme plnku z tvarohu a priložíme druhou vyvaľkanou polovicou cesta.

  • Popicháme vidličkou.

  • Pečieme na 180 stupňov približne 30 minút.

  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!