Najlepší ríbezľový džem pripravím podľa receptu mojej starkej do 30 minút. Veľmi jednoduchý a najrýchlejší spôsob
Zdieľať článok na socialných sieťach
Veľmi rýchly a skutočne jednoduchý recept, ako pripraviť ríbezľový džem. Už za 30 minút máte najlepšiu náplň do lineckých a aj bez zavárania.

Na prípravu veľmi jednoduchého ríbezľového džemu budeme potrebovať iba 1kg ríbezlí a 1 želírovací cukor. Ten sa predáva väčšinou v 500g baleniach, takže na 1kg ríbezlí potrebujeme jeden želírovací cukor (500g).
Takto budeme postupovať:
Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami.
Ja som mala presne 1 kg. Za 2 minúty pustia šťavu a po 10-15 minútach sú guličky už rozvarené.
Teraz zmes prepasírujeme (poriadne vymačkajte) a do tejto čistej zmesi pridáme cukor a dáme na plameň opäť prevariť.
Varíme 10 minút a ešte horúce lejeme do sterilizovaných pohárov. Pred zatvorením potrieme vrchnák zvrchu rumom a pevne zavrieme.
To je všetko, necháme len vychladnúť a výborný džem je na svete.
Dobrú chuť!
Zdroj FOTO | youtube.com/
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!