Najlepší ríbezľový džem pripravím podľa receptu mojej starkej do 30 minút. Veľmi jednoduchý a najrýchlejší spôsob

Publikované: 20 júna 2024Prečítané: 1434Značky: , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Veľmi rýchly a skutočne jednoduchý recept, ako pripraviť ríbezľový džem. Už za 30 minút máte najlepšiu náplň do lineckých a aj bez zavárania.

Na prípravu veľmi jednoduchého ríbezľového džemu  budeme potrebovať iba 1kg ríbezlí a 1 želírovací cukor. Ten sa predáva väčšinou v 500g baleniach, takže na 1kg ríbezlí potrebujeme jeden želírovací cukor (500g).

Takto budeme postupovať:

Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami.

Ja som mala presne 1 kg. Za 2 minúty pustia šťavu a po 10-15 minútach sú guličky už rozvarené.

Teraz zmes prepasírujeme (poriadne vymačkajte) a do tejto čistej zmesi pridáme cukor a dáme na plameň opäť prevariť.

Varíme 10 minút a ešte horúce lejeme do sterilizovaných pohárov. Pred zatvorením potrieme vrchnák zvrchu rumom a pevne zavrieme.

To je všetko, necháme len vychladnúť a výborný džem je na svete.

Dobrú chuť!

Zdroj FOTO | youtube.com/

 

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!