Nadýchaný, jemný koláč s maslovým krémom, ktorý si zamilujete! Na prípravu veľmi jednoduchý, takže sa podarí každému.

RECEPT

Nadýchaný, jemný koláč s maslovým krémom, ktorý si zamilujete!

Na prípravu veľmi jednoduchý, takže sa podarí každému.

INGREDIENCIE

  • 350g hladká múka

  • 200g kryštálový cukor

  • 1ks vanilkový cukor

  • 2 vajcia

  • 100ml olej

  • 200ml mlieko

  • 200ml vriaca voda

  • 5PL kakao

  • 2ČL prášok do pečiva

  • 1/2ČL sóda bikarbóna

  • 1ČL jablčný ocot

INGREDIENCIE na krém

  • 150g maslo

  • 230ml salko

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g čokoláda

  • 50ml smotana  na šľahanie

°°

POSTUP

  • V mise si spolu zmiešame múku, cukor, kakao, vanilku a prášok do pečiva.

  • V druhej mise mixérom zmiešame dohromady vajcia, mlieko, olej a vodu.

  • Pridáme zmiešané suché suroviny a všetko dohromady zmiešame mixérom.

  • Do pripraveného cesta nakoniec pridáme ocot a sódu bikarbónu a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, môžeme sa presvedčiť špáradlom.

  • Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si krém.

  • V mise si mixérom vyšľaháme zmäknuté maslo.

  • Postupne k maslu pridávame salko za stáleho miešania. Krém by mal držať tvar.

  • Upečený plát si rozrežeme na 2 časti. Na spodný plát potrieme krém a prekryjeme druhým plátom.

  • Nakoniec si pripravíme polevu.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou a polejeme koláč.

  • Dobrú chuť!