Vynikajúci makový koláč v zdravšej verzii. Neobsahuje žiadnu múku a len trochu cukru.

Reklamy

Je rýchly, jednoduchý a pripravený zo surovín, ktoré určite doma nájdete.

RECEPT

Vynikajúci makový koláč v zdravšej verzii. Neobsahuje žiadnu múku a len trochu cukru.

Je rýchly, jednoduchý a pripravený zo surovín, ktoré určite doma nájdete.

INGREDIENCIE

  • 120g mletý mak

  • 50g maslo

  • 40g cukor

  • 2 vajcia

  • 1 ČL vanilkový cukor

POSTUP

  • Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.

  • V druhej mise vyšľaháme zvyšný cukor s maslom a žĺtkami a vanilkovým cukrom. Potom k nim pridáme mak a zmiešame.

  • Nakoniec po lyžiciach zľahka pridávame pripravený sneh.

  • Do vymastenej tortovej formy si rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.

  • Pečieme v rúre na 170 stupňov približne 25 – 30 minút.

  • Po upečení posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme cukrovou polevou.

  • Dobrú chuť!