Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.

Reklamy

Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!

RECEPT

Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.

Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!

INGREDIENCIE na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček olej

  • 1 hrnček mlieko

  • 5 žĺtky

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na plnku

  • 500g jemný tvaroh

  • 5PL kryštálový cukor

  • 5 vaječné bielky

  • 1 vanilkový puding

  • 2 vanilínové cukre

  • 1 citrón

POSTUP

  • Mixérom vymiešame žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny.

  • Postupne pridáme olej a mlieko.

  • Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a dobre zmiešame.

  • Plech si vymastíme a vysypeme múkou.

  • Na plech vylejeme polovicu pripraveného cesta a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

  • Pripravíme si plnku z tvarohu.

  • Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.

  • V mise si zmiešame dohromady všetky suroviny - tvaroh, puding, kryštálový a vanilínový cukor, puding a šťavu aj strúhanú kôru z citróna.

  • Do pripraveného tvarohu vmiešame sneh z bielok.

  • Na predpečené cesto rovnomerne natrieme tvarohovú plnku.

  • A nakoniec natrieme druhú polovicu pripraveného cesta.

  • Pečieme približne 30 minút do zlatova.

  • Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!