Lahodný, voňavý, čokoládovo-kokosový koláčik! Pokušenie, ktorému ťažko odolať!

Publikované: 8 septembra 2023Prečítané: 1796Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Lahodný, voňavý, čokoládový koláčik s lahodnou kokosovou plnkou!

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický čokoládovo-kokosový koláčik, ktorý si určite obľúbite!

RECEPT

Lahodný, voňavý, čokoládový koláčik s lahodnou kokosovou plnkou!

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický čokoládovo-kokosový koláčik, ktorý si určite obľúbite!

INGREDIENCIE na korpus

  • 200g horká čokoláda

  • 140g maslo

  • 120g kryštálový cukor

  • 70g mandľová múka

  • 3 vajcia

  • 1čl kypriaci prášok

  • štipka soli

INGREDIENCIE na kokosovú vrstvu

  • 150g strúhaný kokos

  • 90g maslo

  • 40g kryštálový cukor

  • 3 bielky

  • 4PL kokosové mlieko

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g horká čokoláda

  • 120ml kokosové mlieko

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo. Keď sú rozpustené, odstavíme, pridáme cukor a miešame kým sa rozpustí. Necháme trošku vychladnúť a do vychladnutej zmesi po jednom metličkou prišľaháme vajcia.

  • Nakoniec pridáme mandľovú múku, štipku soli, prášok do pečiva a premiešame.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme doň cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 15 - 20 minút. Koláč vytiahneme z rúry a necháme 10 minút chladnúť, potom navrstvíme kokosovú plnku.

  • Na plnku zmiešame kokos, rozpustené vychladnuté maslo, bielky, cukor a kokosové mlieko. Navrstvíme na predpečený korpus a pečieme ďalej ešte 8 - 10 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

  • Na polevu si zohrejeme kokosové mlieko v hrnci, ale neprivedieme k varu. Keď je horúce, odstavíme ho zo sporáka, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Vznikne nám hustejšia čokoládová poleva. Hotovú polevu natrieme na kokosový koláč a dáme chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!