Lahodný čokoládový dezert s fantastickou plnkou.

Reklamy

Pripravte si tento jednoduchý, no zároveň vynikajúci koláčik, kvôli ktorému nemusíte zahrievať trúbu!

RECEPT

Lahodný čokoládový dezert s fantastickou plnkou.

Pripravte si tento jednoduchý, no zároveň vynikajúci koláčik, kvôli ktorému nemusíte zahrievať trúbu!

INGREDIENCIE na krém

  • 400g BB keksy(alebo iné)

  • 600g kyslá smotana

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g maslo

  • 60g hladká múka

  • 3 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g kryštálový cukor

  • 40g kakao

  • 150g kyslá smotana

  • 60g maslo

POSTUP

  • V hrnci si metličkou zmiešame múku, cukor a vajíčka.

  • Pridáme kyslú smotanu a opäť vymiešame metličkou.

  • Za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zhustnutia.

  • Po odstavení pridáme vanilínový cukor, maslo a vymiešame na hladký krém.

  • Do formy dáme papier na pečenie a poukladáme spodnú vrstvu z BB keksov.

  • Na keksy natrieme pripravený krém a opäť poukladáme keksy.

  • Takto striedavo vrstvíme, kým sa nám neminie krém.

  • Posledná vrstva bude z BB keksov, na ktorú vylejeme polevu.

  • Do hrnca dáme kakao, cukor, kyslú smotanu a za stáleho miešania privedieme k varu.

  • Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a rozmixujeme do hladka.

  • Pripravenú polevu nalejeme na tortu a dáme chladiť na 2-3 hodiny.

  • Dobrú chuť!