Priateľ pracuje ako kuchár už dlhých 30 rokov. Aj keď ma nikdy nenaučil variť, neustále mi predhadzuje kulinárske triky, ktoré mi uľahčili život v kuchyni.

Reklamy

Tieto triky na varenie sa mi veľmi páčia. Sú jednoduché ale veľmi efektívne. V kuchyni to už nikdy nerobím inak. Poďte si ich prečítať!

10 osvedčených kuchynských trikov

1. Pred prípravou šalátov by mala byť cibuľa namočená v studenej vode po dobu 15 minút. Stráca svoju nadbytočnú pikantnú chuť, hoci jej osobitosť zostáva!

2. Pred varením kávy pridajte štipku soli, najlepšie morskej a štipku škorice. Nápoj bude úžasne voňavý a s úžasnou chuťou! Chutná je aj príprava kávy so sušenou, práškovou citrónovou alebo pomarančovou kôrou.

3. Pridajte do svojich šalátov nahrubo mletú soľ! To výrazne zlepšuje chuť jedál. Táto soľ je navyše oveľa zdravšia.

4. Šalát dosoľte až úplne na záver, na poslednú chvíľu, tesne pred podávaním! Aby boli jedlá z čerstvej zeleniny chutnejšie, pridajte štipku cukru a soli.

5. Tajomstvo dokonalého koláča je jednoduché! Dodržiavajte toto pravidlo: na prípravu cesta musí byť množstvo múky, vajec, masla a cukru v gramoch rovnaké. Skontrolované!

6. Nezabudnite cesto osoliť, aj to na sladké koláče! Trochu soli v ceste zlepší jeho kvalitu: cesto si dobre zachová svoj tvar, bude elastické a príjemné na chuť.

7. Aby ste uvarili dokonalú praženicu, varte ju nielen v tuku, ale aj vo vode. Keď sa praženica začína miešať, pridajte do panvice trochu vody.

Miešané vajíčka sa zospodu nepripália, budú chuťovo jemnejšie. Tiež sa snažte nesoliť vajíčko, ale tuk, na ktorom sa vypráža!

8. Balzamikový ocot je nielen výbornou zálievkou na zeleninové šaláty a talianske cestoviny, ale aj výbornou marinádou na mäso. Dodáva mu chrumkavosť, zamatovú chuť a šťavnatosť.

Vyskúšajte jahody posypané práškovým cukrom a pokvapkané pár kvapkami voňavého octu – úžasne chutné. K balzamiku sa hodí aj iné ovocie, nebojte sa, experimentujte!

9. Mleté rezne budú šťavnaté a veľmi chutné, ak do plnky namiesto namočeného chleba alebo rožkov pridáte strúhanku.

10. Pred vyprážaním utrite kúsky mäsa dosucha papierovou utierkou: chrumkavá, červenkastá kôrka a vnútri šťavnaté!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!