Bez ohľadu na typ panvice, povrch alebo hrúbku stien, všetky časom strácajú ochrannú vrstvu, ktorá chráni pred prilepením. S týmto problémom si hravo poradíte týmto jednoduchým trikom.

Reklamy

Dokonca ani na cene panvice veľmi nezáleží. Len na tých drahších sa tá vrstva stratí o niečo neskôr.

V minulosti som sa takýchto panvíc rýchlo zbavila, kým som sa naučila túto starú metódu, ktorú poznajú naše mamy i staré mamy. Prekvapivo funguje nielen na liatinový riad, ale aj na moderné panvice.

Čo treba urobiť

Všetko je veľmi jednoduché. Na začiatok musíte panvicu umyť, aby ste ju odmastili.

Utrite dosucha a položte na sporák, aby sa zahriala.

Nasypte soľ. Vrstva by mala byť dostatočne veľká, aby pokryla celé dno.

Teraz musíte soľ zahriať na miernom ohni a miešať asi 20 minút.

Po 20 minútach soľ vysypte a umyte, aby ste sa zbavili zvyškov soli.

Potom je potrebné panvicu naolejovať. Na tento účel je najlepšie navinúť obrúsok na vidličku, namočiť obrúsok (papierovú utierku, vatu alebo gázu) do oleja a potrieť povrch.

Teraz panvicu znova zohrejte. Nalejte trochu oleja a zahrievajte tri minúty. Prebytočný tuk utrite papierovou utierkou.

Funguje to

Pre kontrolu stačí naliať do panvice trochu oleja alebo masla a rozbiť vajíčko. Nič sa neprilepí a pred vami leží nová panvica.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!