Cibuľa je jednou z najpoužívanejších surovín v kuchyni. Je základom mnohých jedál, a preto prvou vecou, ktorú je potrebné sa naučiť, je nakrájať cibuľu!

Reklamy

Nedávno som sa naučila krájať cibuľu na tenké prúžky bez použitia noža alebo dokonca dosky na krájanie. Táto finta mi ušetrí veľa času.

Spôsob krájania cibule je tiež veľmi dôležitý pokiaľ sa jedná o chuť pokrmu. V niektorých jedlách budeme potrebovať hrubé krúžky a v iných na jemno nakrájanú cibuľu.

Niekedy sa predpokladá, že chuť cibule bude veľmi jemná. V hamburgeroch, sendvičoch alebo šalátoch by mala byť cibuľa nakrájaná na tenko a nemala by dominovať chuti pokrmu, ale mala by ju mierne priostriť.

Najťažšie je však asi krájanie na tenké pierka. Ale našla som naozaj jednoduchý spôsob.

Tento trik som videla u kamarátky, spravila to tak jednoducho a cibuľka bola nakrájaná na tenké jemné pierka.

Celkom zaujímavý a nezvyčajný spôsob, veľmi sa mi páčil. Odteraz si takto krájam cibuľu aj ja.

Tento spôsob krájania používam na šaláty, sendviče a hamburgery.

Samozrejme, môžete použiť bežný kuchynský nôž, ale pre mňa je to náročnejšia metóda. Chce to však trochu cviku a túto fintu si rýchlo osvojíte.

Cibuľu očistíme od šupiek. Odrežte konce.

Cibuľu začneme krájať škrabkou na zeleninu. Tento proces vám zaberie len niekoľko sekúnd.

Takto jednoducho sa nám podarí nakrájať cibuľu na tenké pásiky.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: MANDARYNKA.COM.UA