Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.
Reklamy
Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!
RECEPT
Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.
Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!
Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.
Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!
Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte.
Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček olej
1 hrnček mlieko
5 žĺtky
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
500g jemný tvaroh
5PL kryštálový cukor
5 vaječné bielky
1 vanilkový puding
2 vanilínové cukre
1 citrón
Mixérom vymiešame žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny.
Postupne pridáme olej a mlieko.
Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a dobre zmiešame.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou.
Na plech vylejeme polovicu pripraveného cesta a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Pripravíme si plnku z tvarohu.
Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.
V mise si zmiešame dohromady všetky suroviny - tvaroh, puding, kryštálový a vanilínový cukor, puding a šťavu aj strúhanú kôru z citróna.
Do pripraveného tvarohu vmiešame sneh z bielok.
Na predpečené cesto rovnomerne natrieme tvarohovú plnku.
A nakoniec natrieme druhú polovicu pripraveného cesta.
Pečieme približne 30 minút do zlatova.
Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.