Jednoduchý, rýchly, lahodný tvarohovo-smotanový dezert s čokoládou, ktorým ulahodíte aj náročným maškrtníkom!

Reklamy

Pripravte si tento jednoduchý smotanovo-čokoládový krém, ktorý chutí naozaj fantasticky!

RECEPT

Jednoduchý, rýchly, lahodný tvarohovo-smotanový dezert s čokoládou, ktorým ulahodíte aj náročným maškrtníkom!

Pripravte si tento jednoduchý smotanovo-čokoládový krém, ktorý chutí naozaj fantasticky!

INGREDIENCIE

  • 250g mäkký nehrudkový tvaroh

  • 250g mascarpone

  • 250ml rastlinná šľahačka

  • 300g horká čokoláda (85%)

  • plátok masla

POSTUP

  • V mise si vyšľaháme rastlinnú šľahačku.

  • V druhej nádobe si mixérom zmiešame mascarpone s mäkkým tvarohom a pridáme k vyšľahanej šľahačke.

  • Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli s plátkom masla a necháme približne 10 minút ochladiť.

  • Vychladnutú čokoládu pridáme k ostatným surovinám a mixérom vyšľaháme na krém.

  • Naplníme do pohárov a ozdobíme podľa seba - my sme použili rozdrvené sušené maliny a čokoládové lupienky.

  • Ak chceme dezert sladší, pridáme cukor alebo med.

  • Dobrú chuť!