Jedinečný orechový dezert s jemným vanilkovým krémom, ktorý rozprúdi Vaše chuťové poháriky!

Reklamy

Ak si chcete dopriať niečo výnimočné, tento koláčik je ideálny!

RECEPT

Jedinečný orechový dezert s jemným vanilkovým krémom, ktorý rozprúdi Vaše chuťové poháriky!

Ak si chcete dopriať niečo výnimočné, tento koláčik je ideálny!

INGREDIENCIE na cesto

  • 3 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 250g helia

  • 4 žĺtky

  • 2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE vrstvu z bielok

  • 4 bielky

  • 1 a 1/2 hrnčeka kryštálový cukor

  • 2PL škrob

  • 200g nasekané vlašské orechy

  • 200ml ríbezľový džem

INGREDIENCIE na krém

  • 700ml mlieko

  • 3PL kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding

  • 200g maslo

POSTUP

  • Suroviny na cesto zmiešame dohromady a vymiesime cesto. Odložíme na pol hodiny do chladu.

  • Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame škrob.

  • Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, obe vyvaľkáme na plech(25x36) vystlaný papierom na pečenie, potrieme džemom, rozotrieme sneh z bielkov a posypeme posekanými orechmi.

  • Obidva pláty si upečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút, necháme vychladnúť.

  • Na krém si z mlieka, cukru a pudinových práškov uvaríme puding, necháme vychladnúť. Do vychladnutého postupne pridávame maslo a vyšľaháme na hladký krém.

  • Na upečený vychladnutý plát natrieme pudingový krém, priložíme druhým plátom(snehom a orechmi nahor) mierne popritláčame a necháme hodinu odpočívať, aby sa koláč dobre krájal.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: webcukraszda.hu