Jahodový džem robím len podľa tohto babkinho receptu! Prirodzene hustý s celými plodmi, ktoré nestrácajú tvar ani konzistenciu

Publikované: 10 júna 2023Prečítané: 16319Značky: , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Jahodový džem nemáva obzvlášť reprezentatívny vzhľad. Spravidla má hnedastú farbu a plody sú chrumkavé, mäkké a beztvaré.

Aby som si v zime užila chuť voňavých a sladkých jahôd, pripravujem kráľovský jahodový džem, ktorému u nás nik neodolá.

Hlavnou výhodou tohto spôsobu prípravy je, že jahody po uvarení nestrácajú tvar a farbu, zostávajú pevné a zachovávajú si farbu.

Recept na jahodový džem

Potrebné ingrediencie:

  • 600 g veľmi zrelých jahôd;
  • 1,2 kg tvrdých, pevných jahôd;
  • 1,3 kg cukru;
  • 80 ml koňaku alebo vodky.

Mäkké, dobre zrelé jahody rozmixujeme ponorným mixérom na hladké pyré.

V hrnci ich privedieme do varu, potom oheň znížime a za stáleho miešania varíme 5 minút.

Pridajte cukor a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

Namočte každú pevnú jahodu do koňaku alebo vodky a potom odrežte stopku. Vďaka tejto úprave jahody pri varení nestratia svoj tvar, čím sa výrazne zlepší chuť a vzhľad džemu.

Takto upravené ovocie pridáme do hrnca s pripraveným džemom a obsah privedieme do varu. Po privedení do varu varíme ešte 10 minút.

Nechajte úplne vychladnúť v hrnci, potom znova priveďte do varu a varte 7 minút.

Odstránime penu a necháme deň odstáť. Počas tejto doby sa džem stabilizuje a je pripravený na konzumáciu alebo pasterizáciu.

Dobrú chuť!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: AZA GEVORGYAN/YOUTUBE

 

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!