Obľúbený nepečený luxusný dezert „Panna Cotta“

Reklamy

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s jahodami.

RECEPT

Obľúbený nepečený luxusný dezert „Panna Cotta“

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanové dezertu s jahodami.

INGREDIENCIE

  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 7 plátkov želatíny(6 do smotany, 1ks do jahodovej zmesi)

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE na jahodovú zmes

  • 400g jahody(môžu byť aj mrazené)

  • 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Pripravíme si jahodovú zmes.

  • V hrnci si rozvaríme jahody s cukrom, ja dávam aj 1 plát napučanej želatíny po odstavení zo sporáka a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú vychladnutú jahodovú zmes nalejeme do pohárov a dáme vychladiť.

  • Želatínu(6plátkov) namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

  • Do hrnca si nalejeme smotanu. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane.

  • Pridáme cukor a pomaly zohrievame. Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu.

  • Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou.

  • Pripravenú zmes pomaly nalejeme do pohárov na jahodovú zmes a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Pred podávaním ozdobíme podľa seba, hoblinami čokolády, ovocím a pod.

  • Dobrú chuť!