Hriešna čokoládová pena, ktorej ťažko odolať!

Reklamy

Lahodný dezert, ktorý Vám prinesie dokonalý pôžitok!

RECEPT

Hriešna čokoládová pena, ktorej ťažko odolať!

Lahodný dezert, ktorý Vám prinesie dokonalý pôžitok!

INGREDIENCIE

  • 270g horká čokoláda

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 80g maslo

  • 60g kryštálový cukor

  • 4 vajcia

  • 2PL voda

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom.

  • V druhom hrnci si uvaríme vodu s cukrom na sirup.

  • Z bielok si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridávame teplý cukrový sirup.

  • Vyšľaháme si smotanu.

  • Do vychladnutej čokolády primiešame žĺtky.

  • Potom k zmesi primiešame sneh s cukrovým sirupom.

  • Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu a miešame pokým  sa vytvorí jednotná pena.

  • Nalejeme do pohárov a necháme niekoľko hodín v chladničke.

  • Pred podávaním môžeme ozdobiť ovocím.

  • Dobrú chuť!