Fantastickú chuť domácich paradajok si budete môcť vychutnávať počas celej zimy. Nakladané paradajky si zamilujete

Publikované: 19 augusta 2024Prečítané: 168Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Paradajky a uhorky sú lahodné a zdravé a v nakladanej forme majú nielen úplne novú, vynikajúcu chuť, ale možno ich aj dlho skladovať.

Výborne dopĺňajú chuť mäsitých jedál, pečených zemiakov, grilovaných jedál, polievok a šalátov.

Takže ak ste boli tento rok aj napriek nepriaznivému počasiu obdarený bohatou úrodou a nikdy ste nič podobné nerobili, musíte to vyskúšať. Recept je veľmi jednoduchý a chuť je úžasná!

Nakladané paradajky

Ingrediencie:

  • Paradajky - 1,5 kg
  • Kôpor - 1 zväzok
  • Čerešňové listy podľa chuti
  • Chrenové listy podľa chuti
  • Ríbezľové listy podľa chuti
  • Cukor - 2 lyžice
  • Soľ - 2 lyžice
  • Horčičný prášok - 2 polievkové lyžice alebo horčičné semienka
  • Cesnak - 3 strúčiky
  • Čierne korenie (celé)

Príprava:

Paradajky umyte, listy opláchnite a pripravte si sterilnú trojlitrovú nádobu.

Na spodok pohára dáme chrenové, čerešňové a ríbezľové listy. Potom vložte zväzok kôpru, cesnak a čierne korenie.

Naplňte nádobu do polovice paradajkami, potom pridajte soľ a horčičný prášok. Vložte zvyšné paradajky, zalejte ich teplou, prevarenou, ale nie horúcou vodou, a zatvorte nádobu vekom.

Dobre pretrepte, aby sa všetky ingrediencie premiešali. Potom trochu odskrutkujte veko a nechajte paradajky 3 dni pri izbovej teplote.

Po troch dňoch utiahnite veko nádoby a odložte ju na tmavé a chladné miesto na 2-3 týždne.

Vyskúšajte ich, v zime budú nenahraditeľné! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať