Fantastickú chuť domácich paradajok si budete môcť vychutnávať počas celej zimy. Nakladané paradajky si zamilujete
Zdieľať článok na socialných sieťach
Paradajky a uhorky sú lahodné a zdravé a v nakladanej forme majú nielen úplne novú, vynikajúcu chuť, ale možno ich aj dlho skladovať.
Výborne dopĺňajú chuť mäsitých jedál, pečených zemiakov, grilovaných jedál, polievok a šalátov.
Takže ak ste boli tento rok aj napriek nepriaznivému počasiu obdarený bohatou úrodou a nikdy ste nič podobné nerobili, musíte to vyskúšať. Recept je veľmi jednoduchý a chuť je úžasná!
Nakladané paradajky
Ingrediencie:
- Paradajky - 1,5 kg
- Kôpor - 1 zväzok
- Čerešňové listy podľa chuti
- Chrenové listy podľa chuti
- Ríbezľové listy podľa chuti
- Cukor - 2 lyžice
- Soľ - 2 lyžice
- Horčičný prášok - 2 polievkové lyžice alebo horčičné semienka
- Cesnak - 3 strúčiky
- Čierne korenie (celé)
Príprava:
Paradajky umyte, listy opláchnite a pripravte si sterilnú trojlitrovú nádobu.
Na spodok pohára dáme chrenové, čerešňové a ríbezľové listy. Potom vložte zväzok kôpru, cesnak a čierne korenie.
Naplňte nádobu do polovice paradajkami, potom pridajte soľ a horčičný prášok. Vložte zvyšné paradajky, zalejte ich teplou, prevarenou, ale nie horúcou vodou, a zatvorte nádobu vekom.
Dobre pretrepte, aby sa všetky ingrediencie premiešali. Potom trochu odskrutkujte veko a nechajte paradajky 3 dni pri izbovej teplote.
Po troch dňoch utiahnite veko nádoby a odložte ju na tmavé a chladné miesto na 2-3 týždne.
Vyskúšajte ich, v zime budú nenahraditeľné! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!