Výsledkom splynutia orechov, medu a salka vzniká luxusný dezert „Marlenka“.

Jednoduchý recept na vynikajúcu domácu marlenku, ktorá sa hodí na každú príležitosť.

RECEPT

Výsledkom splynutia orechov, medu a salka vzniká luxusný dezert "Marlenka".

Jednoduchý recept na vynikajúcu domácu marlenku, ktorá sa hodí na každú príležitosť.

INGREDIENCIE na cesto

  • 400g hladká múka

  • 300g práškový cukor

  • 250g maslo

  • 3 vajcia

  • 3PL med

  • 1PL sóda bikarbóna

  • trochu mlieka

°°

INGREDIENCIE na krém

  • 375g maslo

  • 600g salko

  • 2hrste vlašských orechov + 100g čokolády na ozdobenie

POSTUP

  • Nad parou rozpustíme maslo.

  • Do rozpusteného masla pridáme preosiaty cukor, med, vajcia a dobre premiešame.

  • V mise si zmiešame múku so sódou, vlejeme do nej maslovú zmes a metličkou zmiešame.

  • Cesto by malo byť polotekuté, ak je príliš husté, pridáme trochu mlieka.

  • Cesto rozdelíme na 3 plytké plechy vystlané papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme na každom plechu stierkou.

  • Hrúbka cesta pred upečením je približne 3mm.

  • Všetky tri cestá si upečieme.

  • Pečieme pri teplote 175 stupňov, približne 10 - 12 minút.

  • Upečené cesta zošuchneme z plechov, aby sa odspodu nepiekli.

  • Pripravíme si plnku.

    °°
  • V mise si vyšľaháme zmäknuté maslo so salkom.

  • Vymiešanú plnku dáme na pol hodiny do chladničky.

  • Z vychladnutých korpusov dáme preč papier na pečenie a obrežeme okraje aby nám vznikli tri rovnaké pláty.

  • Odrezky si rukami pomrvíme na mrveničku.

  • Do hlbokého plechu si dáme prvý plát korpusu spodnou stranou navrch(tá na ktorej bol papier).

  • Nanesieme tretinu plnky.

  • Rovnako pokračujeme aj s druhým a tretím plátom korpusu.

  • Na vrchný plát potretý plnku posypeme pripravenú mrveničku z odrezkov.

  • Posypeme nasekanými vlašskými orechmi a pofrkáme roztopenou čokoládou.

  • Dobrú chuť!