Famózny dezert, ktorý patrí medzi naše najobľúbenejšie „medovo-orechové rezy“!

Reklamy

Dokonalá kombinácia medu, orechov a lahodného krému!

RECEPT

Famózny dezert, ktorý patrí medzi naše najobľúbenejšie "medovo-orechové rezy"!

Dokonalá kombinácia medu, orechov a lahodného krému!

INGREDIENCIE na cesto

  • 500g hladká múka

  • 200g práškový cukor

  • 200g maslo

  • 2 vajcia

  • 2PL med

  • 2čl sóda bikarbóna

  • 2čl mlieko

  • 100ml rum

INGREDIENCIE na krém

  • 450ml mlieko

  • 2PL hladká múka

  • 2PL solamyl

  • 100g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 250g maslo

INGREDIENCIE orechovú zmes

  • 400g nasekané vlašské orechy

  • 100g práškový cukor

  • 150g maslo

  • 3PL med

POSTUP

  • V mlieku si rozmiešame sódu, pridáme ostatné suroviny okrem rumu a vypracujeme cesto.

  • Rozdelíme ho na 2 polovice, prvú polovicu vyvaľkáme na papieri na pečenie na tenký plát a upečieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme si orechovú zmes. Všetky suroviny dáme do hrnca a zohrievame, pokým nám vznikne hustá hmota.

  • Vyvaľkáme druhú polovicu cesta, preložíme na plech, natrieme pripravenú orechovú zmes a dáme piecť. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  • Pripravíme si krém. V mlieku rozmiešame cukor, pridáme múku, škrob a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo s vanilkou vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú kašu, dobre vyšľaháme.

  • Upečený plát bez orechov pokvapkáme rumom, natrieme krém, priložíme druhý plát s orechmi(môžeme ho prekrojiť na polovicu, aby sa ľahšie preniesol). Odložíme do chladničky, najlepšie do ďalšieho dňa.

  • Dobrú chuť!