Domáca citrónová soľ jedlo dochutí a prevonia. Na stole navyše vyzerá ako dekorácia!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Pre všetkých, ktorým nestačí jedlo osoliť, sú tu ochutené soli. Ich ponuka býva ale chabá a oplatí sa ich skôr voziť z dovoleniek pri mori, napríklad z juhu Francúzska. Ochutenú soľ si ale môžeme vyrobiť aj doma.
Kombinácia soli a citrónu je geniálna a nikdy sa neomrzí. Citrón môžete naložiť do slaného roztoku, a tak ho uchovať pre budúce varenie. Z kombinácie soli a citrónovej kôry zase vznikne úžasný koreniaci prípravok, ktorý sa hodí do teplej i studenej kuchyne. Navyše krásne vyzerá.
Ingrediencie:
- 100 g morskej alebo hrubozrnnej soli
- kôra z dvoch citrónov
Postup:
Nestačí len zmiešať ingrediencie a považovať vec za hotovú. Správny postup je v tomto recepte základom úspechu!
Nastrúhame kôru z dvoch chemicky neošetrených citrónov. Ak chceme bohatšiu chuť, môžeme použiť aj kôru pomarančovú. Kôru premiešame so soľou a zmes dáme do mixéra, v ktorom ju poriadne premiešame. Soľ dostane krásne žltú farbu a kôra sa rovnomerne rozdrví.
Následne ochutenú soľ vysypeme na pekáč a dáme ju na dvadsať minút do rúry. Sušíme ju pri teplote zhruba 50 až 70 ºC.
Potom soľ presypeme do mažiara a rozdrvíme hrudky, ktoré vytvorila kombinácia zvyškovej citrusovej šťavy a soli. Hotovo! Soľ presypte do dózy. Mala by vám vydržať prakticky neobmedzene, pretože soľ dezinfikuje a vlhkosť sme vysušili v rúre.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!