Dokonalý dezert s pudingovým krémom, orechmi a nutellou, jeden z našich obľúbených, ktorý pečieme aj na Vianoce „KINDER KOLÁČ“

Reklamy

Príprava koláča je pomerne rýchla a chuť dokonalá.

RECEPT

Dokonalý dezert s pudingovým krémom, orechmi a nutellou, jeden z našich obľúbených, ktorý pečieme aj na Vianoce "KINDER KOLÁČ"

Príprava koláča je pomerne rýchla a chuť dokonalá.

INGREDIENCIE na cesto

  • 9 vaječných bielkov

  • 8PL práškový cukor

  • 1,5PL olej

  • 3PL hladká múka

  • 3PL strúhanka

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 9 vaječných žĺtok

  • 1L mlieko

  • 2,5 zlatý klas

  • 7PL kryštálový cukor

  • 300g maslo

  • 2PL kakao

  • 100g nasekané vlašské orechy

  • nutella

  • 500ml šľahačka(rastlinná)

  • strúhaná čokoláda na posypanie

POSTUP

  • Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh.

  • Pridáme práškový cukor a zašľaháme.

  • Pridáme zvyšné suroviny - olej, múku, strúhanku a prášok do pečiva a zmiešame.

  • Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a nahrubo navrstvíme nasekané vlašské orechy.

  • Na takto pripravený plech vylejeme cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.

  • Kým sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.

  • Z mlieka, cukru, žĺtok a zlatého klasu si uvaríme puding.

  • Maslo si vyšľaháme.

  • Vychladnutý puding po častiach primiešavame do vyšľahaného masla.

  • Pripravený krém si rozdelíme na 2 časti a do jednej primiešame kakao.

  • Upečené cesto otočíme tak, aby hore boli orechy a stiahneme papier na pečenie.

  • Ešte teplý ho potrieme nutellou a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú plnku striedavo vrstvíme na koláč a uhladíme.

  • Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a natrieme rovnomerne na krém.

  • Posypeme strúhanou čokoládou a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!