Jemná, lahodná torta s dokonalou medovou vôňou.

Reklamy

Pripravte si tento hriešne dobrý dezertík, po ktorom sa len tak zapráši!

RECEPT

Jemná, lahodná torta s dokonalou medovou vôňou.

Pripravte si tento hriešne dobrý dezertík, po ktorom sa len tak zapráši!

INGREDIENCIE korpus

  • 150g med

  • 210g hladká múka

  • 100g cukor krupica

  • 3 vajcia

  • 1ČL jedlá sóda

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 600g kyslá smotana

  • cukor podľa chuti

POSTUP

  • Do panvice si dáme med, pridáme jedlú sódu a varíme za stáleho miešania.

  • Varíme až kým med neskaramelizuje(výrazne otmavne).

  • Mixérom si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

  • Pridáme med, múku, štipku soli a zmiešame.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť a odrežeme vrchnú vrstvu, z ktorej bude posýpka.

  • Korpus rozrežeme na 3 časti.

  • Spodnú časť korpusu natrieme 1/3 osladenej kyslej smotany.

  • Priložíme druhý plát korpusu, potrieme smotanou a rovnako aj tretí plát.

  • Poslednú vrstvu natrieme aj na boky a posypeme rozmrveným korpusom.

  • Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie nechať cez noc.

  • Dobrú chuť!