Krehké, sladké orechové laskonky s lahodnou plnkou. Laskonky sú klasika, ktorú nájdeme v každej cukrárni, no ich príprava nie je taká zložitá a nie je nad tie domáce.

Reklamy

RECEPT

Krehké, sladké orechové laskonky s lahodnou plnkou.

Laskonky sú klasika, ktorú nájdeme v každej cukrárni, no ich príprava nie je taká zložitá a nie je nad tie domáce.

INGREDIENCIE

  • 6 bielkov

  • 320g kryštálový cukor

  • 160g mleté vlašské orechy

INGREDIENCIE na plnku

  • 250g maslo (izbovej teploty)

  • 150g práškový cukor

  • 5 žĺtok

  • 1 vajce

  • 1 vanilkový cukor

POSTUP

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuhej lesklej peny.

  • Zľahka primiešame mleté vlašské orechy.

  • Pomocou formy na laskonky nanesieme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 15 minút.

  • Potom stiahneme teplotu na 90 stupňov a sušíme približne 30-40 minút.

POSTUP na plnku

  • Nad parou si vyšľaháme žĺtky, vajce, cukor a vanilkový cukor.

  • Necháme vychladnúť.

  • Maslo izbovej teploty si vyšľaháme.

  • Do vyšľahaného masla pridávame po častiach vychladnutú pripravenú zmes.

  • Máme hotovo.

  • Cukrárskym vreckom nanesieme krém a zlepíme laskonky k sebe.

  • Dobrú chuť!