Pripravte si tento dokonalý kokosový dezert s lahodným mascarpone krémom, ktorým ulahodíte každému.

Reklamy

Jednoduchý dezert, ktorý sa hodí skvele hodí aj na výnimočné príležitosti.

RECEPT

Pripravte si tento dokonalý kokosový dezert s lahodným mascarpone krémom, ktorým ulahodíte každému.

Jednoduchý dezert, ktorý sa hodí skvele hodí aj na výnimočné príležitosti.

INGREDIENCIE korpus

  • 120g polohrubá múka

  • 180g práškový cukor

  • 5 vajec

  • 3PL malibu (kokosový rum)

  • 1PL olej

  • 1/2 balíčka prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 200g biela čokoláda

POSTUP

  • Šľahačku si pripravíme niekoľko hodín vopred.

  • Do hrnca nalejeme šľahačku, pridáme nalámanú čokoládu.

  • Za stáleho miešania privedieme k varu, odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

  • Vychladnutú dáme do chladničky na niekoľko hodín.

  • Pripravíme si korpus.

  • Bielky si vyšľaháme na tuhú sneh.

  • Žĺtky s cukrom si vyšľaháme na penu.

  • Pridáme olej, rum a premiešame.

  • Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.

  • Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do pripravenej šľahačky si vmiešame mascarpone.

  • Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti.

  • Prvú časť potrieme pripraveným krémom, priložíme druhú časť korpusu a opäť natrieme krém.

  • Natrieme aj boky torty, posypeme celú tortu strúhaným kokosom a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!