Dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej malinovej polevy!
Lahodný, jemný, veľmi chutný cheesecake s malinovou polevou!

RECEPT

Dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej malinovej polevy!
Lahodný, jemný, veľmi chutný cheesecake s malinovou polevou!

INGREDIENCIE na korpus

  • 250g maslové sušienky

    Reklamy
  • 90g roztopené maslo

INGREDIENCIE na krém

  • 500g mascarpone

  • 200g kyslá smotana

  • 40g kukuričný škrob

  • 6PL trstinový cukor

  • 1ČL vanilkový extrakt

INGREDIENCIE na polevu

  • 2 hrnčeky malín

  • 1/2 hrnčeka trstinový cukor

POSTUP

  • Sušienky si v mixéri rozdrvíme a pridáme k nim roztopené maslo. Zmiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie a cestom vyložíme dno a boky formy, popritláčame.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.

  • Pripravíme si krém z mascarpone.

  • Metličkou vymiešame mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Nakoniec dôkladne vmiešame kukuričný škrob.

  • Pripravený krém vylejeme na predpečený korpus a dáme znovu piecť. Pečieme pri teplote 145 stupňov približne 60 minút. Na dno rúry dáme počas pečenia plech s vodou, aby nepopraskal povrch koláča.

  • Pripravíme si malinovú polevu. Maliny s cukrom rozvaríme a rozmixujeme, ak chcete môžete prepasírovať cez sitko.

  • Dobre odležaný cheesecake polejeme pripravenou polevou a necháme stuhnúť. Ozdobíme a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!