Čokoládový zázrak s lahodným krémom z mascarpone.

Reklamy

Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete!

Navyše s jednoduchou prípravou a bez pečenia.

RECEPT

Čokoládový zázrak s lahodným krémom z mascarpone.

Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete!

Navyše s jednoduchou prípravou a bez pečenia.

INGREDIENCIE

  • 200g čokoládové sušienky

  • 130g maslo

  • 500g mascarpone

  • 250g biela čokoláda

  • 250g horká čokoláda

  • čokoláda + mleté vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • V mixéri si rozdrvíme najemno sušienky.

  • V hrnci si roztopíme maslo a zmiešame s rozdrvenými sušienkami.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a sušienky navrstvíme na dno formu spolu s bokmi.

  • Dobre popritláčame a dáme do chladničky.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu.

  • Polovicu mascarpone(250g) si dáme do misy, pridáme roztopenú čokoládu a mixérom vyšľaháme.

  • Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou mascarpone, ktorú zmiešame s roztopenou bielou čokoládou.

  • Do formy s korpusom rovnomerne natrieme krém z tmavej čokolády.

  • Pridáme druhú vrstvu krému z bielej čokolády a dáme chladiť.

  • Vrch torty ozdobíme podľa seba(čokoláda, mleté orechy, mandle...).

  • Dobrú chuť!