Chutný, krémový koláčik „ĽADOVÉ KOCKY“

Publikované: 16 novembra 2023Prečítané: 7112

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chutný, krémový koláčik „ĽADOVÉ KOCKY“

Jemný, vláčny dezert s lahodným maslovým krémom a čokoládou, ktorý sme si veľmi obľúbili!

RECEPT

Chutný, krémový koláčik "ĽADOVÉ KOCKY"

Jemný, vláčny dezert s lahodným maslovým krémom a čokoládou, ktorý sme si veľmi obľúbili!

INGREDIENCIE na cesto

  • 4 vajcia

  • 4PL hladká múka

  • 4PL kryštálový cukor

  • 2PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • NA POLIATIE: 3dl voda + 80g cukor

INGREDIENCIE na krém

  • 800ml mlieko

  • 5PL hladká múka

  • 4PL kryštálový cukor

  • 3PL kukuričný škrob

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 2čl vanilkový extrakt

  • 120g maslo

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g horká čokoláda

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • V mise si zmiešame sypké suroviny - múka, kakao, prášok do pečiva.

  • Bielky vyšľaháme so štipkou soli a 2PL cukru na sneh. Žĺtky s 2PL cukru vyšľaháme, kým zmes zbledne. Sneh jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi, nakoniec primiešame sypké suroviny, dobre premiešame.

  • Pripravené cesto navrstvíme do formy alebo hlbokého malého plechu vystlaného papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Na poliatie korpusu si uvaríme vodu s cukrom, približne 5 minút, cukor musí byť rozpustený. Hotový sirup necháme trochu vychladnúť a ešte teplým polejeme teplý(nie horúci) koláč.

  • 6dl mlieka dáme variť do hrnca spolu s cukrom. Vo zvyšnom mlieku metličkou rozmiešame múku, škrob, van. cukor na hladkú zmes(bez hrudiek). Po zovretí mlieka prilejeme pripravenú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo si vyšľaháme do penista a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý krém. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.

  • V hrnci si zohrejeme smotanu(neprivedieme k varu). Čokoládu nalámeme na kúsky a pridáme k nej horúcu smotanu, miešame, pokým sa čokoláda rozpustí. Hotovou polevou polejem pripravený koláč a necháme aspoň niekoľko hodín chladiť, ideálne cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @SladjanaScekic

Zdieľať článok na socialných sieťach

Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať