Chutný cuketový koláčik s kyslou smotanou

Publikované: 20 septembra 2023Prečítané: 1710Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chutný cuketový koláčik s kyslou smotanou!

Jemný, vláčny koláčik s lahodnou polevou z kyslej smotany a bielej čokolády!

RECEPT

Chutný cuketový koláčik s kyslou smotanou!

Jemný, vláčny koláčik s lahodnou polevou z kyslej smotany a bielej čokolády!

INGREDIENCIE na cesto

  • 1 stredná cuketa

  • 4 vajcia

  • 250g hladká múka

  • 150g práškový cukor

  • 50ml olej

  • 50ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl mletá škorica

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g  biela čokoláda

  • 400ml kyslá smotana

POSTUP

  • Cuketu očistíme, vydlabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

  • Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Nakoniec pridáme olej, mlieko, smotanu a zľahka vmiešame nastrúhanú cuketu.

  • Menší plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Po upečení necháme koláč vychladnúť a pripravíme si polevu.

  • Čokoládu si v hrnci roztopíme, odstavíme a postupne do nej zašľaháme kyslú smotanu. Hotovou polevou natrieme vychladnutý koláč. Hotový koláč môžeme ozdobiť orechmi, ovocím a pod.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!