Ako skladujete cibuľu, aby vám nesplesnivela? Týmto spôsobom mi vydrží ako čerstvá viac ako šesť mesiacov

Publikované: 27 augusta 2024Prečítané: 103Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Cibuľa je nenahraditeľnou ingredienciou v kuchyni, ktorá dodáva jedlám jedinečnú chuť a vôňu. Ale aby si udržala sviežosť a nestratila svoje prospešné vlastnosti, musíte vedieť, ako ju správne skladovať.

Našli sme ideálne miesto, kde by sa cibuľa nemala pokaziť minimálne 6 mesiacov.

Môže sa cibuľa skladovať v chladničke?

Môže byť lákavé skladovať túto zeleninu v chladničke, najmä v lete, keď produkty majú tendenciu rýchlejšie plesnivieť v dôsledku teplého počasia.

Ale bohužiaľ, skladovanie cibule v chladničke môže spôsobiť, že zmäkne a rýchlo hnije.

Kde je najlepšie skladovať cibuľu, aby sa nepokazila?

Žltá, červená a biela cibuľa sa namiesto toho najlepšie skladuje na tmavom, chladnom, suchom a dobre vetranom mieste.

Cibuľa by mala byť chránená pred priamym slnečným žiarením. Slnečné teplo môže podporiť rast plesní. Ideálna teplota je okolo 0-4°C.

Verandy, garáže alebo pivnice sú ideálnym miestom pre cibuľu a pri správnom skladovaní môžu vydržať až šesť mesiacov.

Ako správne skladovať cibuľu?

Nemenej dôležité, ako miesto, je spôsob skladovania cibule.

Odborníci radia nikdy neskladovať cibuľu v plastových obaloch, pretože sa tým rýchlo pokazí. Zadržiavajú vlhkosť, čo môže viesť k tvorbe plesní.

Namiesto toho odporúčajú skladovať cibuľu a cesnak v nádobách s otvormi (debničky, košíky), kde môže voľne cirkulovať vzduch. Pri takomto skladovaní sa cibuľa a cesnak môžu skladovať tri až šesť mesiacov.

Niektorí používajú na skladovanie nylonové pančuchy.

Vložte cibuľu do jednej časti a nad ňou zauzlite, potom pokračujte rovnakým spôsobom až po vrch, kým nebude plná. To isté sa dá urobiť s druhou časťou pančuchových nohavíc a teraz sa dajú ľahko zavesiť na uskladnenie.

Oddeľte cibuľu od ostatnej zeleniny a ovocia, pretože niektoré druhy zeleniny, ako napríklad jablká a zemiaky, uvoľňujú etylénový plyn, ktorý môže urýchliť dozrievanie a hnilobu iných produktov.

Nezabudnite tiež pravidelne kontrolovať a odstraňovať tie, ktoré začnú hniť alebo plesnivieť. Jedna zlá cibuľa môže rýchlo rozšíriť problém na ostatné.

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!