Ako skladujete cibuľu, aby vám nesplesnivela? Týmto spôsobom mi vydrží ako čerstvá viac ako šesť mesiacov
Zdieľať článok na socialných sieťach
Cibuľa je nenahraditeľnou ingredienciou v kuchyni, ktorá dodáva jedlám jedinečnú chuť a vôňu. Ale aby si udržala sviežosť a nestratila svoje prospešné vlastnosti, musíte vedieť, ako ju správne skladovať.
Našli sme ideálne miesto, kde by sa cibuľa nemala pokaziť minimálne 6 mesiacov.
Môže sa cibuľa skladovať v chladničke?
Môže byť lákavé skladovať túto zeleninu v chladničke, najmä v lete, keď produkty majú tendenciu rýchlejšie plesnivieť v dôsledku teplého počasia.
Ale bohužiaľ, skladovanie cibule v chladničke môže spôsobiť, že zmäkne a rýchlo hnije.
Kde je najlepšie skladovať cibuľu, aby sa nepokazila?
Žltá, červená a biela cibuľa sa namiesto toho najlepšie skladuje na tmavom, chladnom, suchom a dobre vetranom mieste.
Cibuľa by mala byť chránená pred priamym slnečným žiarením. Slnečné teplo môže podporiť rast plesní. Ideálna teplota je okolo 0-4°C.
Verandy, garáže alebo pivnice sú ideálnym miestom pre cibuľu a pri správnom skladovaní môžu vydržať až šesť mesiacov.
Ako správne skladovať cibuľu?
Nemenej dôležité, ako miesto, je spôsob skladovania cibule.
Odborníci radia nikdy neskladovať cibuľu v plastových obaloch, pretože sa tým rýchlo pokazí. Zadržiavajú vlhkosť, čo môže viesť k tvorbe plesní.
Namiesto toho odporúčajú skladovať cibuľu a cesnak v nádobách s otvormi (debničky, košíky), kde môže voľne cirkulovať vzduch. Pri takomto skladovaní sa cibuľa a cesnak môžu skladovať tri až šesť mesiacov.
Niektorí používajú na skladovanie nylonové pančuchy.
Vložte cibuľu do jednej časti a nad ňou zauzlite, potom pokračujte rovnakým spôsobom až po vrch, kým nebude plná. To isté sa dá urobiť s druhou časťou pančuchových nohavíc a teraz sa dajú ľahko zavesiť na uskladnenie.
Oddeľte cibuľu od ostatnej zeleniny a ovocia, pretože niektoré druhy zeleniny, ako napríklad jablká a zemiaky, uvoľňujú etylénový plyn, ktorý môže urýchliť dozrievanie a hnilobu iných produktov.
Nezabudnite tiež pravidelne kontrolovať a odstraňovať tie, ktoré začnú hniť alebo plesnivieť. Jedna zlá cibuľa môže rýchlo rozšíriť problém na ostatné.
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!