Každý z nás má svoje osvedčené spôsoby, ako v obchode vybrať tie najsladšie. Niekedy si však domov prinesieme ovocie, ktoré sa nedá pre svoju kyslosť zjesť.

Reklamy

V skutočnosti správna farba, veľkosť či ľahko olupujúca sa šupka nezaručia, že toto južné ovocie, ktoré si mnohí spájajú s Vianocami, nebude také kyslé, že sa nebude dať jesť.

Čo robiť, keď sme už takéto mandarínky kúpili?

Existuje šikovný trik, ako urobiť mandarínky sladšie a menej kyslé. Tento trik sa úspešne používa v Japonsku a pochádza odtiaľ.

Na zlepšenie chuti ovocia stačí vložiť na 10 minút do vody s teplotou 40 stupňov. Teplá voda neutralizuje kyselinu citrónovú.

Ihneď po horúcej vode musíte ovocie vložiť do studenej vody. Potom, vďaka účinku tepelného šoku, ovocie zosladne.

Už žiadne kyslé mandarínky sťahujúce pery!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!